Få tilbud på strøm fra flere leverandører
Fyll ut skjemaet og motta tilbud på strøm fra flere strømleverandører. Sammenlign selv og velg den beste strømavtalen for deg.
Få tilbud på strøm fra flere leverandører
Gratis og helt uforpliktende!
La strømleverandørene konkurrere om deg
Vi i Strømsjefen.no ønsker å hjelpe deg med å finne den beste strømavtalen.
Ved å fylle ut skjemaet øverst på siden vil du motta tilbud på strøm fra flere strømleverandører. Leverandørene vet at de konkurrerer om å få deg som kunde – du får garantert gode tilbud.
Tjenesten er gratis og helt uforpliktende – om du ikke er fornøyd med tilbudene du mottar er det lov å takke nei.
Hva burde tilbudet inneholde?
Når du mottar et tilbud på strøm er det flere ting tilbudet burde inneholde.
Type strømavtale, strømpris, eventuelle påslag per kWh eller faste månedsbeløp, bindingstid og bruddgebyr er alle forhold som burde avklares på forhånd, før du inngår i en ny strømavtale.
Har du spørsmål knyttet til strømavtalen og vilkårene vil strømleverandøren gledelig hjelpe deg med å gjennom avtalen. Benytter du deg av tjenesten vår, Strømsjefen.no, får du kun tilbud fra seriøse og solide strømleverandører som vi kvalitetssikrer jevnlig.
Hvilken type strømavtale er best?
I forbrukermarkedet er det som regel fire typer strømavtaler man kan velge mellom; spotpris, fastpris, variabel strømpris og kraftforvaltning (forvaltningsavtale).
Hvilken type strømavtale som er best for deg kommer an på strømforbruket ditt og hvor sårbar du er for store svingninger i strømprisen.
Har du et lavt strømforbruk vil spotpris mest sannsynlig være den billigste og beste strømavtalen for deg. Med en spotprisavtale betaler du markedsprisen på strøm, den samme prisen som strømleveradnørene kjøper strømmen for.
Om strømforbruket ditt er lavt blir den totale strømkostnaden lav, som gjør at store endringer i strømprisen ikke påvirker deg mye.
Har du et høyere strømforbruk kan det være lurt å vurdere enten fastpris eller en forvaltningsavtale.
Men en fastprisavtale binder du deg til en strømpris, per kWh, som er fast hele avtaleperioden. Det gjør det enkelt å budsjettere strømkostnaden frem i tid, som gir forutsigbarhet og trygghet. Fastpris fungerer som en «forsikring» mot høye strømpriser, da du ikke blir påvirket av markedsprisen.
Forvaltningsavtaler på strøm en en fin blanding mellom spotpris og fastpris. Kraftforvaltning fungerer slik at strømleverandøren har egne forvaltere som forvalter strømpriser for deg. En slik avtale passer for deg som ønsker en mer forutsigbar strømpris enn spotpris, men også muligheten til å spare penger gjennom god forvaltning.
Variable strømavtaler fungerer slik at du binder deg til en fast strømpris per kWh, som kan endres hver 14 dag. Du kan se på det som en kortsiktig fastprisavtale. Det er viktig å sette seg inn i avtalevilkårene på slike type strømavtaler, da de kan være litt vanskelige å forstå.
Hvilken strømleverandør er best?
Når du skal vurdere hvilken strømleverandør som er best, er det først viktig å se på strømavtalen leverandøren tilbyr. For at en strømleverandør skal være aktuell i det hele tatt må den tilby konkurransedyktige strømavtaler.
Andre faktorer du burde vurdere i valget av strømleverandør er leverandørens omdømme, soliditet og tjenester utover selve strømmen.
Strømavtaler med forskuddsbetaling er ikke så vanlig lengre, men velger du en slik avtale er det viktig å velge en solid strømleverandør med liten sannsynlighet for konkurs – slik at man unngår å tape de forskuddsbetalte pengene.
For å forsikre deg om at du kun mottar tilbud fra solide og seriøse strømleverandører, anbefaler vi deg å innhente tilbud via tjenesten vår, Strømsjefen.no. Fyll ut skjemaet på toppen av siden og motta tilbud på strøm fra flere leverandører.
Det kan også være lurt å se hvilke tjenester strømleverandøren tilbyr utover selve strømmen.
En app som viser strømpriser og strømforbruket i sanntid, samt gir gode analyser på hvordan du bruker strøm og kan redusere strømforbruket, burde ikke undervurderes.
Mange strømleverandører har samarbeid med andre forretninger hvor du kan få gode rabatter. Det er derfor lurt å høre med strømleverandøren hvilke tjenester de tilbyr i tillegg til strøm.
Hvor ofte burde du bytte strømavtale?
Det finnes ikke et fasitsvar på hvor ofte du burde bytte strømavtale, men en fin huskeregel kan være å ta en årlig gjennomgang.
Tar du en årlig gjennomgang hvor du innhenter gode tilbud fra flere leverandører og sammenligner disse med den nåværende strømavtalen, finner du kjapt ut om strømavtalen din er konkurransedyktig.
Tar det for lang tid mellom hver gang du sammenligner strømavtalen din med hva som tilbys i markedet, ender du ofte opp med å betale unødvendig mye. Å betale for mye for strøm er helt unødvendig – strøm er strøm uansett pris.